Kenelle?

Juniorien kilparyhmä on tarkoitettu kaikille 10–14 vuotiaille karaten harrastajille, jotka ovat kiinnostuneet karatesta kilpailulajina, ja myös käyvät kilpailuissa. Vyöarvolla ei ole merkitystä, ei myöskään kunnolla, ne kyllä kohoavat harjoittelun myötä. Pelkällä asenteella ei kuitenkaan pärjää, vaan perustekniikan (lyönnit, potkut) pitää olla sen verran sujuvaa, että pystyy keskittymään harjoiteltavaan asiaan sen sijaan, että miettii, miten se mawashigeri tai tobikomitsuki nyt menikään, eli ihan alkeiskurssilaisena ei mukaan voi tulla.

Miten?

Oma apu on tässäkin paras apu, eli ilmoittaudu rohkeasti juniori- tai kilparyhmän valmentajalle, että olet kiinnostunut ottelemisesta ja nousemaan Suomen ja jopa maailman huipulle urheilijana. Toki valmentajat myös seuraavat normaaliharjoituksissa harjoittelijoita, mutta näin huomataan yleensä vain ne, jotka teknisesti parhaiten joukosta erottuvat ja joku mahdollinen kilpakenttien mestari jää kenenkään tietämättä löytymättä. Tärkeintä on siis perustekniikka ja innostus kilpailemiseen sekä halu ryhtyä urheilijaksi. Seuran säännöllisesti järjestämät salikisat ovat mm. juuri sitä varten, että jokaisella olisi mahdollisuus kokeilla kilpailemista tuttujen kavereiden kanssa. Jos siis pidät kilpailutilanteen tuomasta jännityksestä tai salikisoista jäi hampaankoloon ”hitsi kun saisi yrittää vielä kerran” -tunne, niin rohkeasti mukaan vaan.

Miksi?

Karate on taistelulaji, itsepuolustusmenetelmä tai hyvä keino kohottaa kuntoa, lisäksi karate on myös maailmanlaajuisesti erittäin arvostettu urheilulaji, jonka harrastajat lasketaan kymmenissä miljoonissa. Karate on myös kansainvälisen Olympiakomitean hyväksymä olympiakelpoinen urheilulaji, joten tulevaisuudessa karatea tultaneen näkemään myös olympialaisissa.
Useissa maissa karate lasketaan kiinnostavimpien ja tärkeimpien urheilulajien joukkoon ja menestyvissä kilpailijoissa yhdistyvät loistavat fyysiset ja henkiset ominaisuudet. Kaikki eivät kuitenkaan karatea syystä tai toisesta voi/halua kilpaurheiluna harrastaa, joten kaikki harjoitukset eivät voi olla kilpailuihin harjoittelua. Kilparyhmän harjoituksissa harjoitellaan nimensä mukaisesti pelkästään kilpailuja varten. Kilparyhmän jäsenenä saat syvällisempää ja henkilökohtaista ohjausta harjoittelusta, kilpailuihin valmistautumisesta, ottelemisesta ja ottelutaktiikasta sekä myöskin neuvoja ja ohjeita niistä asioista, joihin juuri sinun tulisi harjoittelussasi kiinnittää huomiota omat ominaisuutesi huomioiden. Kilparyhmän jäsenenä saat myös kevät- ja syyskauden toimintakalenterin, johon on merkitty kilpailut ja harjoitukset sekä muut tapahtumat tai muutokset harjoitteluajoissa. Kilparyhmän jäsenenä saat myös sähköpostilla tiedotteita ryhmän toiminnasta.
Ryhmän jäsenet käyvät myös muissa harjoituksissa, pelkästään näillä harjoituksilla ei ikävä kyllä pärjää kilpailuissa tai vyökokeissa, eikä pidemmän päälle edes näissä harjoituksissa, sillä perustekniikan on oltava hyvää, jotta sen varaan voi onnistuneesti rakentaa. Ryhmän menestyksestä kisakentiltä voi lukea toisaalta lehdestä. Ja kun ikää karttuu, niin Renshin-Kanissa toimii myös menestyksekäs nuorten ryhmä yli 14-vuotiaille.