Renshin-Kanin junioritoiminnan kantava periaate: KARATE ON HAUSKAA q! 

 


Lasten karateharrastuksen tulee olla iloista liikuntaa ja yhteistoimintaa, jossa lapset löytävät itselleen kavereita. Renshin-Kanin junioritoiminta on puhtaasti liikunnan harrastamista. Lapsille ei opeteta mitään japanilaista elämänfilosofiaa, vaan ainoasta monipuolista liikuntaa.

Junioreiden karateharjoitukset ovat tarkkaan rytmitetty siten, että karaten harjoittelun lomassa on pelejä ja leikkejä. Näiden avulla kehitetään niitä taitoja, kuten nopeutta, tasapainoa ja kehon hallintaa, joita kaikessa liikunnassa tarvitaan. Joukkuepelit ja leikit tekevät harjoitukset mielekkäiksi myös pienemmille harrastajille, jotka eivät jaksa keskittyä pelkkään karateen kovinkaan kauaa. Joukkuepeleissä ei myöskään kukaan koe itseään yksilönä häviäjänä.

 

 


Renshin-Kanin junioritoiminta on vilkkaampaa kuin millään muulla karateseuralla. Seuramme järjestää junioreiden omia harjoituksia neljästi viikossa. Kaikissa harjoituksissa käy yleensä 30-50 junioria. Kaikki Renshin-Kanin juniorivalmentajat ovat käyneet Lasten Urheilukasvattaja-kurssit. Juniorivalmentajien jatkuvalla koulutuksella huolehdimme siitä, että junioriryhmien ohjaus on parhaalla mahdollisella tasolla. Kaksi tämän hetkistä juniorivalmentajaamme työskentelee lisäksi opettajina. Seuramme juniorivalmentajat pitävät säännöllisin väliajoin palavereja, joissa harjoitusten monipuolisuus varmistetaan. Eri valmentajat keskittyvät karaten eri osa-alueisiin omien vahvuuksiensa mukaisesti siten, että harjoittelu on lapselle kokonaisuudessan tasapainoista ja hyödyllistä.

 


Renshin-Kanin juniorit ottavat myös osaa kansallisiin juniorileireihin, sekä junioreiden omiin kilpailuihin. Järjestämme säännöllisesti ystävyyskilpailuja muiden seurojen kanssa, koska kansallinen toiminta on vielä verrattain vähäistä. Vaikka seuramme onkin Suomen kaikkien aikojen ylivoimaisesti menestyksekkäin karateseura, emme pyri yllyttämään ketään kilpailu-uralle. Ne, joita kilpaileminen kiinnostaa saavat kilpailuvalmentajilta siihen tukea. Juniorimestareita olemme myös kouluttaneet Renshin-Kanissa. Varsin suuri osa junioreista ei ole kuitenkaan kiinnostunut kilpailemisesta, ainakaan alussa, ja heille on tärkeintä harrastaa karatea hyvien kavereiden kanssa. Siihen me annamme loistavan mahdollisuuden.